{ "title": "Hamilelikte Kuşburnu Marmelatı", "image": "https://www.kusburnu.gen.tr/images/Hamilelikte-Kusburnu-Marmelati-35.jpg", "date": "20.01.2024 03:19:19", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Hamilelikte kuşburnu marmelatı; özellikle kış mevsimlerinde oldukça fazla tüketilmesi gereken bir besin maddesidir. Ülkemizde çok fazla yetişen ve tüketilen kuşburnu hem etinden hem de sütünden istifade edilen bir bitkidir. Yaz mevsimi sonlarında toplanan kuşburnunun doğal bir yetişme alını bulunmaktadır. Bu mevsimde biriktirilen kuşburnu kaynatılarak pekmezden daha koyu ve çok şifalı bir marmelat haine getirilir. Bol miktarda C vitamini içeren kuşburnu meyvesi doğrudan tüketilemeyeceğinden çayı ya da marmelatı yapılarak yenilmektedir. Hamilelik döneminde anne adayları bol miktarda kuşburnu marmelatı tüketebilirler.

Hamilelikte kuşburnu marmelatı faydası nelerdir ve tüketirken hangi hususlara dikkat etmelidir?

Kuşburnu marmelatının en önemli özelliği bol miktarda vitamin ve mineral içermesidir. Kuşburnu marmelatı hamilelikte kan basıncını dengeler ve kemik sağlığı açısından da son derece faydalıdır. Ayrıca kuşburnu marmelatı güç ve kuvvet verir, yorgunluğa ise bire birdir. Ancak kuşburnu marmelatını tüketirken bir kısım hususlara özen göstermelidirler.

" } ] }