{ "title": "Kurutulmuş Kuşburnu Çayı Nasıl Yapılır", "image": "https://www.kusburnu.gen.tr/images/Kurutulmus-Kusburnu-Cayi-Nasil-Yapilir-42.jpg", "date": "19.01.2024 16:07:04", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Kurutulmuş Kuşburnu Çayı Nasıl Yapılır, Kış aylarının vazgeçilmez doğal soğuk algınlığı çayı olan kuşburnu hem rengi hem de lezzeti ile damaklarda inanılmaz bir lezzet bırakır. Kuşburnu kışın hazır hale getirebilmek için yazın dalından koparıp yapraklarından ve çiçeklerinden ayıklayarak bol su ile yıkamanız ve ardından güneşte kuruyana kadar bekletmeniz gerekir. Kurutmuş olduğunuz kuşburnunu serin bir yerde cam bir kavanoz içinde kış ayına kadar muhafaza edebilirsiniz. Kuşburnu çayı soğuk algınlığından koruyucu antibiyotik içererek direncinizi yükseltir ve bağışıklık sisteminizi arttırır. Ayrıca ses dalgalarını düzelterek boğazınızı yumuşatır. Kuşburnu çayı doğal bir antioksidan ve C vitamini deposudur. Bu nedenle sizi grip, ateşli hastalık ve nezle gibi hastalıkların daha çabuk atlatılmasında da yardımcı olur. Ayrıca kadınların özel günlerinde kanamalarında oluşan kasık ağrıları ve sancıları da hafifletir.