{ "title": "Kurutulmuş Kuşburnu Çayı Nasıl Yapılır", "image": "https://www.kusburnu.gen.tr/images/Kurutulmus-Kusburnu-Cayi-Nasil-Yapilir-42.jpg", "date": "19.01.2024 16:07:04", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Kurutulmuş Kuşburnu Çayı Nasıl Yapılır, Kış aylarının vazgeçilmez doğal soğuk algınlığı çayı olan kuşburnu hem rengi hem de lezzeti ile damaklarda inanılmaz bir lezzet bırakır. Kuşburnu kışın hazır hale getirebilmek için yazın dalından koparıp yapraklarından ve çiçeklerinden ayıklayarak bol su ile yıkamanız ve ardından güneşte kuruyana kadar bekletmeniz gerekir. Kurutmuş olduğunuz kuşburnunu serin bir yerde cam bir kavanoz içinde kış ayına kadar muhafaza edebilirsiniz. Kuşburnu çayı soğuk algınlığından koruyucu antibiyotik içererek direncinizi yükseltir ve bağışıklık sisteminizi arttırır. Ayrıca ses dalgalarını düzelterek boğazınızı yumuşatır. Kuşburnu çayı doğal bir antioksidan ve C vitamini deposudur. Bu nedenle sizi grip, ateşli hastalık ve nezle gibi hastalıkların daha çabuk atlatılmasında da yardımcı olur. Ayrıca kadınların özel günlerinde kanamalarında oluşan kasık ağrıları ve sancıları da hafifletir.

Kurutulmuş Kuşburnu Çayı Nasıl Yapılır?
Kurutulmuş Kuşburnu Çayı Nasıl Yapılır, Kurutulmuş kuşburnu çayı dilerseniz yaz ayından taze toplayarak kurutabilir, dilerseniz de herhangi bir aktardan yeni kurutulmuş taze kuşburnu satın alabilirsiniz. Saklama koşulları ve kurutulma koşullarını bilmediğimizi gözden geçirecek olursak yaz ayında kendinizin doğal ortamda güneş ışığı görerek daha sağlıklı ortamda ortamda olacağından evde kurutup saklamanızı tavsiye ederim. Bir litre suyu bir demliğe doldurarak kaynamak üzere ocağın üzerine alın. Daha sonra kurutulmuş olan kuşburnunu çiçeğinden ve yaprağından iyice ayıklayın ve musluğun üzerine tutup tozları gidene kadar iyice yıkayın. Daha sonra suyunu süzerek kaynamış olan suyun içine atın. Daha sonra kaynatmadan hemen suyunu süzerek üzerine bir litre normal musluk suyu ekleyerek kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin. Daha sonra kaynayan suyun altını kısıp kuşburnunun rengini ve doğal aromasını verebilmesi için bir beş dakika kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra demlenen çayı sıcak olarak için.

Kuşburnu doğal olduğu için tekrar tekrar üzerine su koyup kaynatabilirsiniz. Önemli olan kuşburnunun rengini vermesidir. Rengini vermediği zaman o kuşburnunu dökün ve yeni kuşburnu ekleyin. Ayrıca kuşburnu gibi bitki çaylarını porselen demlik çayda demlemek bitki çayının kalitesini arttırır.
" } ] }