{ "title": "Kurutulmuş Kuşburnu", "image": "https://www.kusburnu.gen.tr/images/Kurutulmus-Kusburnu-52.jpeg", "date": "19.01.2024 19:40:37", "author": "Musa mutlu", "article": [ { "article": "Kurutulmuş Kuşburnu nedir, nasıl yapılır, faydaları nelerdir? Sonbaharda olgunlaşır ve toplanmaya başlanır. Ağacı kısa boylu ve dikenlidir toplaması hayli zahmetli ve can yakıcı olabilir. Kuşburnu daha çok kurutulup çay şeklinde tüketilir oldukça faydalıdır. Şifa niyetine tüketilebilir. Diğer meyvelerle karşılaştırmaya kalkacak olursak C vitamini yönünden oldukça zengin olduğunu görürüz. İçerdiği C vitamininin yanında birçok vitaminle beraber magnezyum, demir, bakır, kalsiyum ve çinko gibi çeşitli mineralleri de içerir. Birçok faydası bulunan kuşburnu çeşitli isimlerle de adlandırılabilir.

Kurutulmuş Kuşburnu Faydaları Nelerdir?

Yapılan araştırmalar kuşburnu bitkisinin yoğun olarak antioksidan etkisi gösterdiğini kanıtlar niteliktedir. Bu sebeple şiddetle tavsiye edilen ve talep gören şifalı bitkiler kategorisinde yer alır. İltihap sökücü olarak kullanılabilir. Eklem kireçlenmelerine, eklem hastalıklarına ve romatizma ağrılarına çok iyi gelir. Eklem ağrılarını giderir. Çekirdeği ve kabuğu iltihap oluşumuna engel olur. Bağışıklık sistemini güçlendirir soğuk algınlığı ve grip için önlem niteliğindedir. Yapılan diğer araştırmalar da kuşburnunun vücuttaki yağ oranını azalttığı gözlemlenmiştir. Doku sertleşmelerinde, kemik erimesi hastalıklarında, kireçlenmelerde kuşburnu tedavi amaçlı kullanılır. Yorgunluk hissinde, halsizlik belirtilerinde, vitamin eksikliğinde kuşburnu çözüm olarak tüketilebilir. Ülser hastalığında, bağırsak hastalıklarında, ishalde, enfeksiyon hastalıklarında, böbrek ve safra kesesi rahatsızlıklarında kuşburnu tüketimi önemli bir yer tutar. Kan şekerinde ve yüksek tansiyonda dengeleyici özelliği vardır. Görme duyusunu geliştirir. İştah açıcı özelliğinin yanında stresten arındırma özelliği de vardır.
" } ] }