{ "title": "Kuşburnu Basur", "image": "https://www.kusburnu.gen.tr/images/Kusburnu-Basur-61.jpg", "date": "19.01.2024 03:11:09", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Kuşburnu Basur, Halk arasında basur olarak bilinen Hemoroid özellikle masa başında çalışan ve hareketsiz yaşam tarzına sahip olan kişilerin korkulu rüyasıdır. Bazen de genetik bir yapıya sahip olup kalıtsal yatkınlığı olan kişilerde sıklıkla karşılaşılır. Kuşburnu basur için inanılmaz bir meyvedir. Kuşburnu meyvesi, C vitamini bakımından oldukça zengin doğal bir kaynaktır. Ayrıca bitki bileşenlerine bağlı olarak kuşburnu meyvesi çok kuvvetli ve etkili antioksidan etkiye sahip olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu nedenle basur tedavisinde de inanılmaz bir etkiye sahiptir.

Yapılan bilimsel araştırmalara göre kuşburnu ile hazırlanan özütlerin ve bu özütleri birbirinden ayıran etkili bir bileşenin (Galaktolipit) eklemlerde oluşan iltihapların mediyatörlerinin miktarlarının giderek azaldığını tespit etmiştir. Bu nedenle basur tedavisinde de inanılmaz olumlu sonuçlar vermektedir. Birçok kesimde de kuşburnu meyvesi özellikle basur tedavisinde uygulanır. Kuşburnunun içeriğindeki fenolik bileşenlerin iltihap yok edici ve damar cidarını destekleyen etkisi sayesinde basur şikâyetlerinin azalmasına neden olduğu tahmin edilmektedir.

Kuşburnu Basur İçin Nasıl Hazırlanır?

Kuşburnu Basur, Kuşburnu meyvesinin etkisini daha iyi görebilmek için, bir demlik su kaynatıp içine iki yemek kaşığı kuşburnu ilave edin. Yaklaşık olarak on ya da on beş dakika kadar demlenmesi için ağzı kapalı olarak bekletin. Demlendikten sonra sıcak olarak günde iki ya da üç bardak tüketin. Bu işlemi günde birkaç kez tekrarlayabilirsiniz. Ayrıca kuşburnu bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayarak direnci yükseltir. Böylelikle basur tedavisinde iltihabın kurumasına yardımcı olduğu gibi bağışıklı sisteminin güçlenmesi ile kişiye güç kuvvet verir.

Kuşburnu Basur, Ağrılı ve kanamalı olan basur şikâyetlerinde kuşburnu sadece çay olarak tüketmek yeterli olmayabilir. Bu nedenle bir miktar kuşburnu iyice yıkandıktan sonra bir tencereye alınır ve üzerine gelecek kadar sıcak su eklenir. Daha sonra kaynayana kadar ocağın üzerinde kısık ateşte pişirilir. Lapa olana kadar kaynadıktan sonra mikserden geçirilip krem gibi bir kıvama getirilir. Sıcaklığı gittikten sonra ılık olana kadar oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra lapa olan kuşburnundan bir avuç alarak makatta basurlu olan bölgeye sürün. Yaklaşık olarak on beş ya da yirmi dakika sonra kuşburnu lapası sürülen bölge ılık su ile iyice yıkanıp temizlenir. Böylelikle basurlu olan bölgedeki enfeksiyon kurutularak kanama kesilir. İhtiyaç halinde hafta üç kez aynı işlem tekrarlanabilir.

" } ] }