{ "title": "Kuşburnu Ezmesi", "image": "https://www.kusburnu.gen.tr/images/Kusburnu-Ezmesi-15.jpg", "date": "20.01.2024 01:07:52", "author": "Handan özkahraman", "article": [ { "article": "Kuşburnu ezmesi, kış aylarında kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi, enerji deposu, vitamin dolu bir bitkidir. Avrupa'da, Asya'da ve Afrika'da yetişmekte olan bu bitki türü, sonbaharda olgunlaşır. İçi tüylüdür ve çekirdek doludur. Taze olarak tüketilmektedir. Ama isteğe bağlı olarak, kurutularakta tüketilebilir. Kuşburnunun çayıda yapılmaktadır, marmelatıda (Ezmesi).

Kuşburnu ezmesi için gerekli malzemeler
Kuşburnu ezmesi uapılışı

Öncelikle kuşburunlarını yıkayın. Süzdükten sonra kuşburnunu bıçak yardımıyla, saplarını temizleyin. Düdüklü tencereye kuşburunlarını koyduktan sonra, üzerine geçinceye kadar, su koyup yarım saat kadar kaynatın. Pişirmiş olduğunuz kuşburunlarını ezilecek hale geldiğinde, tencerenin içinde suyuyla birlikte ezin. Kuşburunlarını ezdikten sonra, süzgeç yardımıyla tekrar ezmelisiniz. Püre haline gelinceye kadar ezin. Bir bardak püre için, bir bardak şeker ilave etmeniz gerekecektir. Çıkan püreyi başka bir tencereye alarak, her püre için bir bardak şeker ilave ettikten sonra, orta dereceli ateşte koyulaşıncaya kadar pişirmelisiniz. Kıvamını isteğiniz doğrultusunda elde ettikten sonra, yarım limonun suyunu da üzerine koyun. On dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatın. Kavanozlara doldurduğunuz kuşburnu ezmelerini, soğuduktan sonra ağzını kapatıp, dolapta saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }