{ "title": "Kuşburnu Hoşafı Nasıl Yapılır", "image": "https://www.kusburnu.gen.tr/images/Kusburnu-Hosafi-Nasil-Yapilir-86.jpg", "date": "19.01.2024 18:19:01", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Kuşburnu hoşafı nasıl yapılır: Kuşburnu doğada yetişen bir bitkidir. Kuşburnu bünyesinde birçok faydalı vitamin ve minerali barındırmaktadır. Kuşburnu yüksek miktarda C, A vitamini, potasyum, magnezyum ve magnezyum içermektedir. Ayrıca kalsiyum ve fosfor minerallerini de bünyesinde barındırmaktadır. Kuşburnu özellikle kış aylarında ihtiyaç duyulan bir besindir. İçerdiği koruyucu etken maddeler ile vücudu hastalıklara karşı koruyan ve direnç kazandıran kuşburnu yaz aylarında toplanıp kurutularak kış aylarına hazırlanmaktadır. Kuşburnu marmelat olarak, çay şeklinde veya hoşaf olarak tüketilmektedir. Yaz aylarının son günlerinde özellikle sonbaharda tamamen olgunlaşan kuşburnu bir çalı bitkisidir. Çalılardan toplanan bu bitki tamamen organik ve doğaldır. Kişide soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıklara karşı oldukça etkilidir. Kişide bağışıklık sistemini güçlendiren kuşburnu vücutta birçok hastalığın oluşma riskini de azaltmaktadır. Kuşburnu özellikle kış aylarında hoşaf olarak tüketilmektedir. Eşsiz bir lezzete sahip olan kuşburnu hoşafı kış aylarında içinizi ısıtacak ve aynı zamanda vücudunuza dayanıklılık kazandıracak bir hoşaf türüdür. Yapımı oldukça kolay ve pratiktir. Pencere önünde otururken veya televizyon izlerken tüketerek sağlık kazanacağınız bir hoşaf olan kuşburnu hoşafı tadına doyamayacağınız bir lezzete sahiptir. Sizde kuşburnu hoşafı nasıl yapılır bilmiyorsanız işte tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Kuşburnu hoşafı için gerekli malzemeler
Kuşburnu hoşafı nasıl yapılır: Öncelikle kurutulmuş kuşburnu bir kab içerisine alınır ve üzerine biraz su doldurulur. Bu şekilde bir gece bekletilir. Bir gece bekletildikten sonra kuşburnunu su içerisinden süzerek alın. Daha sonra kuşburnunu tencere içerisine alın. Ocağın altını açarak suyu ilave edin. Daha sonra toz şekeri de ilave ederek şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Ocağın altını orta derecede ateşe getirerek kaynamaya bırakın. Kuşburnu kaynayana kadar sık karıştırmanızda fayda vardır. Kuşburnu kaynayınca ocağın altını kısarak kuşburnu yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Kuşburnu yumuşayınca suyunu süzerek soğumaya bırakın. Artık kuşburnu hoşafı hazır. Kaselere veya bardaklara alıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }