{ "title": "Kuşburnu Kurabiyesi", "image": "https://www.kusburnu.gen.tr/images/Kusburnu-Kurabiyesi-33.jpg", "date": "21.01.2024 17:21:22", "author": "sonay yıldız", "article": [ { "article": "Kuşburnu kurabiyesi; kuşburnu ayrı bir aroması ve lezzeti olan bir meyvedır. Türkiye'de de hemen hemen her bölgede yetişir. Kurutulup meyve olarak yenilebildiği gibi komposto, reçeli, şerbeti, pekmezi ve marmelatı yapılarakta tüketilebilir. Özellikle kuşburnu kurabiyelere ayrı bir lezzet karar. Ayrıca görsel olarak da harika bir kurabiye çeşididir kuşburnu kurabiyesi

Kuşburnu kurabiyesi için gerekli olan malzemeler
Kuşburnu kurabiyesi nasıl yapılır?

Öncelikle uygun bir kap içerisinde oda sıcaklığında bekletilmiş margarini, yumurtalardan birini sarısı üzerine için ayırıp diğer yumurtaları, bir çay bardağı pudra şekerini, bir paket kabartma tozu, bir paket vanilya ve kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yavaş yavaş un ekleyerek bir hamur hazırlıyoruz. Hamuru üç eşit parçaya ayırıyoruz. Daha sonra bu hamurun her birini bir parmak kalınlığında açıyoruz. Açtığımız hamuru bir çay bardağı yardımı ile yuvarlak parçalar halinde kesiyoruz. Artan hamurları da tekrar açarak halka şeklini veriyoruz. Daha sonra bu parçaları bardak yardımı ile kestiğimiz yuvarların üzerine ortası boş kalacak şekilde yerleştiriyoruz. Hazırladığımız bu hamuru yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip yumurta sarısını sürüyoruz. Daha sonra önceden ıslattığımız 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Pişen Kuşburnu kurabiyesini soğuduktan sonra ortasındaki boşluğa kuşburnu marmelatı koyarak servis yapıyoruz.
" } ] }