{ "title": "Kuşburnu Marmelatı", "image": "https://www.kusburnu.gen.tr/images/kusburnu-marmelati.JPG", "date": "20.01.2024 03:28:52", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Kuşburnu marmelatı, kuşburnu meyvesinin yararlı etkilerinden faydalanmanız için ideal bir seçimdir. Bu meyve hakkında bilinen faydalı etkiler oldukça eskidir. Hipokrat döneminde iltihaplarda kullanılmış, Orta çağdan itibaren kan tükürmesi, böbrek ve safra taşlarında, diş eti kanamasında, parazitlerde, yılancık rahatsızlığında kullanılmış. İshal, şeker hastalığı, yan ağrısı, basur, romatizmal rahatsızlıklar kuşburnu ile tedavi edilebilir. İçeriğindeki zengin C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren, hastalıklara karşı direnç sağlayan, antioksidan etkisiyle kanseri önleyici, damar çeperlerini güçlendiren ve dolayısıyla kanamaları önleyen etkileri vardır. Bu yüzden kuşburnu marmelatı hazırlayıp tüketebilirsiniz.

Kuşburnu meyvesi ve kuşburnu ile hazırlanan çay, marmelat, reçel gibi ürünler içeriğindeki askorbik asit yani C vitamini, P vitamini açısından oldukça zengindir. Bu nedenle kuşburnu ile hazırlanan ürünler şifa niyetine tüketimi yaygındır. Bu yararlı etkilerinden faydalanmak için, birlikte kuşburnu marmelatını birlikte hazırlamaya başlayalım.

Kuşburnu marmelatı için gerekli olan malzemeler
Kuşburnu marmelatı nasıl yapılır?

Öncelikle olgunlaşmış olan meyveleri iyice yıkayın. Bunların çiçek ve dip kısımlarını ayıklayın. Daha sonra marmelatı pişireceğiniz tencerenin içine kuşburnu meyvelerini koyun. Tencerenin içine kuşburnu meyvelerinin yüzeyine çıkacak kadar su ilave edin. Ardından tencereyi ocağın üzerine alarak, kısık ateşte kuşburnu meyveleri ezilme kıvamına gelene kadar kaynatın. Yumuşamış olan kuşburnu meyvesini suyu ile süzgeçten geçirin. Bu sayede çekirdeklerini ve zarlarını ayırmış olursunuz. Bu kuşburnu ezmesini ince un eleğinden geçirin. Bunu yaparken elinizle ya da kaşıkla müdahale etmeyin. Bu şekilde elde ettiğiniz elenmiş meyve ezmesini yeniden pişirmeye başlayın. Ancak bu sefer dibinin tutmaması için, devamlı olarak karıştırmayı ihmal etmeyin. Bunu kısık ateşin üzerinde pelte kıvamına gelinceye kadar pişirmeye devam edin. Pişirme sırasında tencerenin üzerinde oluşan köpükleri de almalısınız. Tencerenin ocaktan alınmasından hemen önce, içindeki kuşburnu miktarının %30 kadarında toz şekeri ilave edin. Eğer şekeri daha önce koyarsanız, marmelatın rengi daha koyu olacaktır. Doğal bir renkte olması için, şekeri bu aşamada koymalısınız. Daha sonra ocağın altını kapatın ve kuşburnu marmelatını sıcak iken kavanozlara doldurun. Ağzını iyice kapatın. Bundan sonra sadece tüketileceği zaman kapağını açmalısınız. Bunları serin bir yerde muhafaza etmelisiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }