{ "title": "Kuşburnu Reçeli", "image": "https://www.kusburnu.gen.tr/images/kusburnu-receli(1).jpg", "date": "21.01.2024 17:16:50", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Kuşburnu reçeli, kuşburnu reçeli hem çok faydalı hem de çok lezzetli olan reçellerden biridir. Bu nedenle sofralarımızdan eksik etmediğimiz bir reçel türüdür.

Kuşburnu reçeli için gerekli malzemeler
Kuşburnu reçeli nasıl yapılır?

Diğer reçeller gibi yapımı kolay bir reçeldir fakat dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Öncelikle kuşburnu toplanırken en olgun olanları seçilmelidir. Yoksa kaynatma ve süzme aşamalarında zorluk çekilecek ve yeteri kadar lezzetli bir tat elde edilmeyecektir. Bu nedenle en olgun olanları toplanmalıdır. Toplanan kuşburunları bir kaba alınıp temizce yıkanır. Zamanınız varsa bir iki saat suda bekletseniz daha temiz olacaktır. Yıkandıktan sonra süzülüp bir kaba alınır ve baş ve uç kısımları ayıklanır. Ayıklanma işlemi bitince derin bir tencereye kuşburnu alınır. Üzerini bir parmak geçecek kadar soğuk su koyup ocağa alalım ve ocağı açalım. Kaynayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra altını kısıp pişip pişmediğini kontrol edin. Iyice yumuşayana kadar pişmesi gerekecektir.

Tam olarak piştiğinden emin olunca başka bir tencerenin üzerine bir kevgir yerleştirelim ve bu kevgirden ezerek geçirelim. Bu işlemden sonra daha sık bir süzgeç kullanarak tekrar geçirelim. İçerisinde bulunan küçük çekirdeklerin geçmemesine dikkat edelim. Tekrar süzgeçten geçirince temiz bir tencereye alalım ve içerisine şekeri ilave edelim. Yaklaşık on on beş dakika kaynadıktan sonra yedi sekiz damla kadar limon suyu sıkalım ve tekrar kaynatmaya devam edelim. Kaynayan reçelin kıvamını kontrol etmek için düz bir tabağa bir iki damla damlatalım ve akışkanlığına bakalım. Çok akışkan olmayan yoğun bir kıvam olması gerekiyor. Bu kıvam elde edilince ocağı kapatalım ve reçeli cam kavanozlara koyup soğumasını bekleyin. Tam olarak soğuyunca kapaklarını kapatıp serin bir yerde muhafaza edin.
" } ] }