{ "title": "Kuşburnu Şerbeti", "image": "https://www.kusburnu.gen.tr/images/Kusburnu-Serbeti-65.jpg", "date": "19.01.2024 12:28:45", "author": "Seyhan POLAT", "article": [ { "article": "Kuşburnu şerbeti, her derde deva olan kuşburnu şerbetini kendi ellerimizle yaptığımız zaman daha iç rahatlığıyla tüketiyoruz. Marmelatından çayına farklı şekillerde tüketebileceğiniz kuşburnu yaz-kış kullanılması gereken bir bitki türüdür. Fakat piyasada satılan poşet çay halinde kuşburnu çayı hiçbir zaman içimize sinmemektedir. En iyi bildiğimiz markaların kuşburnu çayı olsa bile suya atar atmaz yapay bir pembemsi kırmızıya boyanıyor. Eğer kuşburnu çayı tükenecek olan kişiler aktarlarda satılan kurutulmuş kuşburnu alınması tavsiye edilir. Kuşburnu şerbeti yapımında kullanılan meyvelerin kışa doğru toplanıp, derin dondurucuya atılır ve ihtiyaç duyulduğu zaman çıkarılıp kullanılır. İçindeki diğer vitaminlerin dışında C vitamini bakımından dünyanın en zengin besinlerden biri olan kuşburnu, her şekilde güzel, üstelik içini dışını bildiğimiz, kendi ellerimizle yaptığımız katkısız şifalı bir çiçek olduğunu bilmenin ardından onu içmenin ve içirmenin rahatlığı vardır.

Kuşburnu şerbeti malzemeleri
Kuşburnu şerbeti nasıl yapılır?

Kuşburnu yıkayıp saplarını çıkarılıyor ve şeker haricinde tüm malzemeyi 40 dakikaya kadar bir süre kaynatılır daha sonra tel süzgeç ya da bir tülbent yardımıyla iyice süzülür ve limon suyu eklenir. Süzme işlemini yaparken el ile meyvenin postalarını sıkmayı ihmal edilmemelidir. Şerbet, oda sıcaklığına gelince damak tadına göre, gereken miktarda toz şeker veya bal ilave edip şerbeti soğutmak gerekir. Tabii istenilirse sıcakken de kuşburnu çayı olarak içilmesinde hiçbir sakınca yoktur. Ama bunu söylemeden geçmeyelim sıcakken bal konulmamalıdır.
" } ] }