{ "title": "Kuşburnu Tozu", "image": "https://www.kusburnu.gen.tr/images/Kusburnu-Tozu-84.jpg", "date": "21.01.2024 07:55:21", "author": "Onur Özbinar", "article": [ { "article": "Kuşburnu tozu, kuşburnunun çekirdek ya da kabuklarından olan özel üretim teknikleriyle üretilen toz eklem ağrıları olan hastalarda iyileşmeyi desteklemektedir. Kireçlenme belirtilerinin iyileşmesine de yardımcı olmaktadır kireçlenmenin sebep olduğu ağrıları da azalmaktadır. Ülkemizde kuşburnu genellikle soğuk algınlığı ya da grip gibi olan durumlarda çay olarak tüketilmektedir. Kuşburnu çayının faydalı olacağını ve eklem ağrısını da çayın iyileştirici etki gösterdiği söylenmektedir.

Kuşburnu tozu kullanımı, ısıtıldığı zaman etkinliği ya da protein yapısı kaybolabilmektedir. Toz halinde olan kuşburnu meyvesinin kabuğunu veya çekirdeğini tüketmeye başlayan herkes 3-4 ay boyunca kendini daha sağlıklı hissetmeye başlar. O kış hiç bel veya bacak ağrısı çekmemişlerdir. Milyonlarca insan eklem ağrıları veya tahriş sonucu dokularda oluşan şişme veya kızarıklıklardan şikâyetçidir. Özellik ile eklemlerin normal olan yapısını bozarak hareketlerde kısıtlanma veya ağrıya sebep olarak günlük aktiviteleri gerçekleştirmekte zorlanmalara da yol açmaktadır. Sık sık olarak görülen eklem hastalığıdır.

Kuşburnu tozu, hiçbir kimyasal işlem uygulanmadan paketlenen toz halindeki kuşburnu meyvesi içeren kapsüller satılmaktadır. Eklem ağrıları çeken veya kireçlenme sorunu yaşayan hastalar için bitkisel olan kuşburnu tozunun önemli olan bir seçenek olduğu belirtilmektedir. Kuşburnu tozu, sağlık açısından önemli vitamin, mineral veya karbonhidratlar içermektedir. Böylece kuşburnu ya da daha önemlisi sağlıklı olan çaylar çok kısa bir sürede günlük yaşantımızda da yerlerini almışlardır. Aslında kuşburnunun yukarıda saydığımız etkileri uzun yıllardır bilinmekte veya yapılmış olan çalışmalarla desteklenmektedir. Bu tür çalışmalar dondurulduktan sonra öğütülmüş olan kuşburnu kabuk veya tohumlarının günlük hareketlerde de kolaylık sağlayacak şekilde ağrıları azaltmaya yaradığını göstermiştir. Dünyada yoğun bir şekilde tüketilen kuşburnu çayı, reçel ya da marmelatı ümit edilenin aksine eklem ağrılarında da pek etki göstermemektedir.

Kuşburnu tozu, eklem ağrılarıyla ilgili olan çalışmalarda kuşburnu öncelikle dondurulup ardından da öğütülerek kullanılmaktadır. Ancak bunlar bilinçsizce kullandıklarında mide kanaması gibi birtakım problemlere yol açabilmektedir. Kuşburnu tozu, hastaların birden fazla tedaviye girmesinin önüne geçmektedir. Ürünün hiçbir yan etkisinin olmadığı bilinmektedir.
" } ] }