Kuşburnu Marmelatı Faydaları
Kuşburnu marmelatı faydaları, kış aylarında tüketilmekten hoşlanılan kuşburnu çayı ile eşdeğerdir. İçeriğinde bulunan zengin vitaminler sayesinde yaz ve kış aylarında kahvaltılarda tüketilmesinde yarar vardır. C vitamini deposu olarak bilinen kuş burnu bu özelliği sayesinde kış mevsiminde soğuk algınlığı ve hastalıklara karşı vücudun direncini arttırır.
Kuşburnu ülkemizde hemen hemen her bölgede yetişen, özel bir bakıma ve toprak cinsine ihtiyaç duymayan bir bitkidir. Meyvesi C vitamini deposudur. İşlem görmeyen meyvesinde portakaldan çok C vitamin bulunmaktadır. Özellikle bu bitkide bulunan C vitamin ısıya karşı duyarlı olduğundan çayı ve marmelatı yapılırken özenli davranılmalıdır.
Kuşburnu Marmelatının Faydaları Nelerdir?- Antioksidan açısından çok güçlü olduğu deneylerle ispatlanmış bir bitki olan kuşburnu, yoğun bir biçimde C vitamini içermektedir.
- Marmelat olarak tüketildiğinde de iltihaplı rahatsızlıklara faydalıdır. Eklem, romatizma ve kireçlenme rahatsızlıklarına iyi geldiği yapılan klinik çalışmalarda görülmüştür,
- Üst solunum yolları hastalıklarına karşı vücudun direncini arttırır. Gribal enfeksiyonlara yakalanma riskini azaltır. Bunun için günde 3 tatlı kaşığı tüketilmesi önerilmektedir,
- Eklem iltihapları ve romatizmalarına karşı kuşburnu marmelatı kullanılmaktadır,
- Avrupa'da kuşburnu marmelatı artrit şikâyetlerinin azaltılmasına karşı kullanılır.
- Yapılan çalışmalarda ortalama 3 hafta boyunca kuşburnu marmelatı tüketen romatizmal şikâyet yaşayan hastalarının yakınmalarının yüzde 82 oranında düştüğü görülmüştür,
- İçeriğinde bulunan parasetamol nedeniyle ağrı kesici özelliği vardır,
- Yapılan 3 ayrı çalışmada kuşburunun osteoartirt semptomlarını azaltıcı etkisi görülmüştür,
- Böbrek üstü bezlerinin sağlıklı çalışmasını sağlayarak, hormonal dengenin kurulmasına yardımcı olur.
21.01.2024 10:18:40
Kuşburnu Marmelatı Faydaları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|