Kuşburnu Çayı Nasıl Hazırlanır?Kuşburnu çayı, A, B, C, E ve K vitamini bakımından zengin bir içeriğe sahip olup, üst solunum yolu hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa karşı faydalıdır. Düzenli olarak kuşburnu çayı tüketmek, vücut direncini artırarak sindirim sisteminin daha aktif çalışmasını sağlar. Ayrıca hafif seyreden romatizmal ağrıları hafifletici etkisi de vardır. Kuşburnu Bitkisinin FaydalarıKuşburnu bitkisi, C vitamini bakımından zengin olan portakal ve mandalina gibi meyvelerden daha fazla C vitamini içerir. Soğuk tüketilebileceği gibi sıcak olarak da tüketilebilir. Hazırlanan çay, gün boyu lezzet ve aromasını korur. Ayrıca soğuyan çay tekrar ısıtılarak tüketilebilir. Enerji ve İdrar Söktürücü ÖzellikleriKuşburnu çayı özellikle soğuk havalarda vücuda enerji vermek ve nezleye karşı korunmak için tüketilebilir. İdrar söktürücü olarak da kullanılabilen kuşburnu çayı, vücutta biriken fazla suyun atılmasını sağlar. Vücutta biriken fazla suyu atmak için günde 2 fincan kuşburnu çayı içmek yeterli olur. İshale Karşı Kuşburnu Çayıİshale karşı da kuşburnu çayından yararlanılabilir. İshale karşı hazırlanan kuşburnu çayının içine nane, melisa ve kuru böğürtlen iyice ezilerek 1'er çay kaşığı eklenerek içilmelidir. Kuşburnu Çayı Nasıl Yapılır?
Fazla hazırlanan kuşburnu çayı 2 gün süre ile buzdolabında saklanabilir. Tüm bitki çaylarında olduğu gibi kuşburnu çayı tüketimi de kontrollü olmalıdır. 15 gün boyunca düzenli kuşburnu çayı tüketildikten sonra 1 hafta kadar ara vermek gerekir. Bu sayede olası yan etkilerden korunmak mümkün olur. Önemli Uyarılar
|
Merhaba benim vücudumda ödem oluşuyor bunun için bir çare arıyordum gördümki kuş burnu vücuttan ödem atıyormu birde bende idrar yolu enfeksiyonu var kuş burnu enfeksiyona iyi gelirmi? Kuş burnu bitkisini hangi mevsimde olur nerelerden bulabiliriz kuş burnu çayını her mevsimde tüketebilirmiyiz sadece kış mevsimindemi tüketmek gerekiyor beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Cevap yazMerhaba İkbar,
Kuşburnu, vücuttaki ödemi azaltmaya yardımcı olabilir ve idrar yolu enfeksiyonlarına karşı da yararlı olabilir. Kuşburnu bitkisi genellikle sonbahar mevsiminde olgunlaşır ve bu dönemde toplanır. Ancak, kuşburnu çayını her mevsimde tüketebilirsiniz. Sadece kış mevsiminde değil, dört mevsim boyunca tüketmek mümkündür. Sağlıklı günler dilerim!
Sürekli olarak sağlık açısında faydaları bulunan kuş burnu çayını tüketiyoruz. Ancak dağda doğal yollarda kuş burnu topladık. Topladığımız bu kuş burnu çayını nasıl hazırlanır. Aktarlardaki gibi demlenirse tüketilmesinde bir sakınca olur mu? Ayrıca yabani kuşburnu tüketilmesi veya kaynatılarak içilmesinin sağlığımıza olumsuz etkileri bulunmakta mı?
Cevap yazİhsan Baburhan,
Topladığınız kuşburnu çayını hazırlamak için öncelikle kuşburnuları yıkayıp temizlemeniz önemlidir. Ardından kuşburnuları bir kaç yerinden delin veya hafifçe ezin. Yaklaşık bir yemek kaşığı kuşburnunu bir bardak kaynar suya ekleyin ve 10-15 dakika kısık ateşte demleyin. Aktarlardaki gibi demlenmesi durumunda tüketilmesinde bir sakınca yoktur.
Yabani kuşburnunun tüketilmesinde veya kaynatılarak içilmesinde genellikle herhangi bir olumsuz etki bulunmamaktadır. Ancak, her zaman olduğu gibi özel sağlık durumları olan bireylerin doktorlarına danışmaları önerilir. Sağlıklı ve keyifli içimler dilerim.
Sevgiler,